Популарни вести

Актуелно

ДА БИДЕМЕ ЕДИНСТВЕНИ ВО ПРОФЕСИЈАТА: НЕ Е ВАЖНО КОГО СИ ПОБЕДИЛ, ТУКУ КОГО СИ ЗАШТИТИЛ!

Универзален подарок за сите се медицинските сестри... но, се надевам дека еден ден ќе сфатиме дека не треба да сме марионети во служба на секој систем. Уморени, заборавени, само бројки броени и така цел работен век, се до пензија. Никогаш не вреднувани како што заслужуваме!

Прочитај повеќе

ДОГОВОРЕН РАБОТЕН СОСТАНОК СО МИНИСТЕРОТ БЕКИМ САЛИ

На денешниот состанок се дискутираше за покачувањето на коефициентите на здравствените работници со средна стручна спрема и за имплементирање на веќе постигнатите договори.

Прочитај повеќе

ОДБЕЛЕЖАНА НЕДЕЛАТА НА СЕСТРИНСТВОТО: ПОСТХУМНИ ПЛАКЕТИ И ПРИЗНАНИЈА ЗА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ КОИ ГО ЗАГУБИЈА СВОЈОТ ЖИВОТ РАБОТЕЈЌИ ВО КОВИД ЦЕНТРИТЕ

Во знак на единство и сплотеност градскиот парк во Скопје беше исполнет со медицински сестри од цела Македонија, покажувајќи ја уште еднаш репрезентноста на Унијата.

Прочитај повеќе