Популарни вести

Актуелно

МНОГУМИНА НЕ ЈА РАЗБИРААТ ШИРИНАТА, УЛОГАТА И ОДГОВОРНОСТА НА МЕДИЦИНСКАТА СЕСТРА

Таа вели дека кога сте медицинска сестра пред сѐ треба да се прифати одговорноста на таа професија, да бидете доверлива и хумана личност. Со секојдневното одење на работа знаете дека секој ден е борба за нечиј живот. Нејзиниот работен ден започнува токму така, со предизвик и желба да се помогне.

Прочитај повеќе

БЕШЛИОВСКА СО АПЕЛ ДО СЕСТРИНСТВОТО

Капка вода кога ќе капне на вжештено железо испарува, на цвет се претвора во монистра, а на школка во бисер. Така е и со луѓето, со што ќе се здружат тоа и стануваат и затоа: не може никогаш да биде нормално сестрите да бидат едни против други!

Прочитај повеќе

ПОСТИГНАТ Е ДОГОВОР СО СИНДИКАТОТ ЗА ИЗНАОЃАЊЕ РЕШЕНИЕ ЗА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ СО НЕПРИЗНАЕНО ВИСОКО ОБРАЗОВАНИЕ

Средбата резултираше со постигнување договор со Гранковиот синдикат за понатамошно водење на овој случај и изнесување на соодветно барање пред надлежните.

Прочитај повеќе