Вести од месец Јули, 2020

СВЕТСКИ ДЕН НА ХЕПАТИТИСОТ: ПРЕВЕНЦИЈАТА КЛУЧНА ЗА СПРЕЧУВАЊЕ НА ПРЕНЕСУВАЊЕ НА ВИРУСОТ

Постојат многу начини на пренесување преку контаминирана крв или крвни продукти, контаминирани игли случајно кај здравствени работници и кај и.в. наркомани, тетоважа, незаштитен секс, при породување од мајка на новореденче.

Прочитај повеќе

И ЈАС СУМ ГЛАСОТ НА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ: КАМПАЊА ЗА ПОДДРШКА НА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ ВКЛУЧЕНИ ВО БОРБАТА ПРОТИВ КОВИД 19

Донирањето можете да го направите само кон операторот од кој повикувате. Доколку сте корисник на Т-Mobile повикајте го бројот 143 141, односно 143 777 за корисниците на А1.

Прочитај повеќе

ИНИЦИРАНА ПОВТОРНА СРЕДБА СО ИВЗ: ПОНУДА ЗА ФИНАНСИСКА И МАТЕРИЈАЛНА ПОМОШ ВО КАМПАЊАТА

Почитувани членови, Ве известуваме дека оваа недела Унијата на ЗМСТАС оствари повторна средба со преставниците на ИВЗ на која беше и официјализирана донацијата односно финансиската и материјалната помош за медицинските сестри кои се вклучени во борбата против пандемијата.

Прочитај повеќе