Вести од Настани

СЕ ОДРЖА 17-ОТ КОНГРЕС НА ХРВАТСКОТО ЗДРУЖЕНИЕ HDMSARIST

Почитувани, изминатата недела, во периодот од 16 – 19 мај, се одржа 17от Меѓународен конгрес на хрватското здружение на медицински сестри за анестезија, реанимација, интензивна нега и трансфузија (HDMSARIT) на тема „Партнерство за сигурност на пациентите“.

Прочитај повеќе

СВЕЧЕНА АКАДЕМИЈА 2024: ПРИЗНАНИЈА ЗА НАЈХУМАНИТЕ

Започнувајќи од 5ми мај, Денот на акушерките па се до 12ти мај, Денот на медицинската сестра Унијата на ЗМСТАС предводена од здружението „ЗА НАС“ организираше низа случувања кои кулуминираа со седмата свечена академија, која и овој пат беше организирана во Домот на АРМ, Скопје.

Прочитај повеќе

СВЕЧЕНА АКАДЕМИЈА 2024: ДОДЕЛУВАЊА НА ПРИЗНАНИЈА ЗА НАЈХУМАНА МЕДИЦИНСКА СЕСТРА

Почитувани, Унијата на ЗМСТАС предводена од здружението „ЗА НАС“ на 10.05.2024 година (петок) традиционално по 7ми пат ќе одржи Свечена Академија во чест на Меѓународната недела на сестринската професија, каде во присуство на голем број соработници и естрадни уметници ќе бидат доделени признанија за најхумана медицинска сестра за изминатата година.

Прочитај повеќе