Вести од месец Април, 2024

СЕ ОДРЖА 11ОТ КОНГРЕС НА „UINARS“ ВО НИШ

Настанот под тема „Нови професионални перпективи“ беше подрржан од нашата Унијата на ЗМСТАС предводена од ЗМСТАС „ЗА НАС“, чија делегација ја предводеше Претседателот, м-р Гордана Бешлиовска, заедно со Илија Милошевски, член на извршниот одбор и Анита Велковска и Емилија Наумовска, координатори и претседатели на друштвата при ЗМСТАС „ЗА НАС“

Прочитај повеќе

29.04 - ПРИЛЕП: СТРУЧНИ ПРЕДАВАЊА ЗА НОВИНИТЕ ВО ГИНЕКОЛОГИЈАТА И АКУШЕРСТВОТО

Повелете да ги проследиме организираните стручни предавања кои ќе се одржат во салата на Градската библиотека „Борка Талески“ во Прилеп, со почеток во 18 часот на 29.04 2024 година.

Прочитај повеќе

СЕ ОДРЖА МЕЃУНАРОДНИОТ КОНГРЕС НА МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА ЗДРУЖЕНИЕТО „ЕСКУЛАП“ ОД РЕПУБЛИКА СРБИЈА

Изминатиов викенд, во Златибор, се одржа Меѓународниот конгрес на медицински сестри во организација на Здружението на здравствени работници и соработници „ЕСКУЛАП“ од Република Србија, на тема „Подајте раце да победи животот“.

Прочитај повеќе