Вести од месец Јуни, 2023

ПРОДОЛЖЕН Е РОКОТ ЗА АПЛИЦИРАЊЕ НА АПСТРАКТ ЗА УЧЕСТВО НА ПРЕТСТОЈНИОТ КОНГРЕС

Почитувани членови поради зголемен интерес, а на барање на голем дел од здравствените и образовни институции во нашата земја Извршниот одбор на ЗМСТАС „ЗА НАС“ донесе одлука да го продолжи рокот за поднесување апстракт до 20 јули 2023 година.

Прочитај повеќе

РАБОТИЛНИЦИ НА СЗО: ЗАЈАКНУВАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО И ПРОФЕСИЈАТА НА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ

Почитувани членови ве известуваме дека Светската здравствена организација во текот на оваа недела, започнувајќи од 26ти јуни па се до 29ти јуни, одржа работилници на тема „Зајакнување на образованието и професијата на медицинските сестри во Р. С. Македонија“.

Прочитај повеќе

РАБОТЕН СОСТАНОК СО КООРДИНАТОРИТЕ НА ЗДРАВСТВЕНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ПРИ ЗМСТАС „ЗА НАС“

- преглед на активностите на здружението поврзани со потпишувањето на договорот со Балканската Асоцијација на Медицински Сестри;- подготовки за претстојниот втор конгрес со меѓународно учество;- дискусија во врска со новото покачување на платите на медицинските сестри- и избор на нови координатори во неколку здравствени институции.

Прочитај повеќе