Вести од Настани

ПРЕМИЕРА: ЕМИСИЈА ПОСВЕТЕНА НА МЕЃУНАРОДНАТА НЕДЕЛА НА СЕСТРИНСТВОТО

Поради запазување на превентивните мерки во борбата против пандемијата предизвикана од корона вирусот извршниот одбор одлучи традиционалната свечена академија да ја преформулира во емисија посветена на сестринството.

Прочитај повеќе

СО ДЕНОТ НА АКУШЕРКИТЕ ЗАПОЧНУВА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА МЕЃУНАРОДНАТА НЕДЕЛА НА СЕСТРИНСТВОТО

5ти мај е Денот на акушерките, но и денот кога започнува одбележувањето на МЕЃУНАРОДНАТА НЕДЕЛА НА СЕСТРИНСТВОТО, се до 12ти мај, Денот на медицинската сестра.

Прочитај повеќе

ПРВ МЕЃУНАРОДЕН КОНГРЕС ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА КОСОВСКАТА КОМОРА НА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ, АКУШЕРКИ И ДРУГИ ЗДРАВСТВЕНИ РАБОТНИЦИ

Конгресот ќе се организира на 06 - 07 мај 2021 година, во Приштина. Настанот е организиран во соработка со Комори, Универзитети и Здруженија на медицински сестри од Албанија, Северна Македонија, Словенија, Хрватска, Турција и е финансиски поддржан од Фондот за Западен Балкан-WBF.

Прочитај повеќе