Популарни вести

ПОСЛЕДНА ЧЕТВРТА ТРИБИНА ВО СТРУМИЦА: „ОТВОРЕНО СО СЕСТРИНСТВОТО ЗА СЕСТРИНСКАТА ДЕЈНОСТ“

Почитувани, ве известуваме дека утре, 16.02.2024 год. (петок) ќе се одржи последната, четврта трибина на тема „ОТВОРЕНО СО СЕСТРИНСТВОТО ЗА СЕСТРИНСКАТА ДЕЈНОСТ“ која Унијата на ЗМСТАС предводена од Здружението на медицински сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сестри „ЗА НАС“ ја иницираше со цел јавна расправа околу Законот за сестринска де

Прочитај повеќе

ПРОГРАМА: ВТОР СИМПОЗИУМ НА ДРУШТВОТО НА КАРДИОЛОШКИ СЕСТРИ ПРИ ЗМСТАС „ЗА НАС“

Почитувани, во името на Унијата на ЗМСТАС предводена од ЗМСТАС „ЗА НАС“ со задоволство ве покануваме да присуствувате на ВТОРИОТ СИМПОЗИУМ НА КАРДИОЛОШКИ СЕСТРИ, кој ќе се одржи на 22.02.2024 година (четврток) во Големата општинска сала во Велес, со почеток од 14 часот.

Прочитај повеќе

СЕ ОДРЖА ТРЕТАТА ТРИБИНА ВО ТЕТОВО: ОТВОРЕНО СО СЕСТРИНСТВОТО ЗА СЕСТРИНСКАТА ДЕЈНОСТ

​Трибината со свој поздравен говор официјално ја отвори Проф. д-р Невзат Елези, Декан на Факултетот за медицински науки во Тетово при што порача успешно работење на Унијата и поскоро стапување на Законот.

Прочитај повеќе