Популарни вести

СЕ ОДРЖА ПРВИОТ СИМПОЗИУМ НА ДРУШТВОТО НА МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ ЗА ГЕРИЈАТРИСКО-ПАЛИЈАТИВНА ГРИЖА ПРИ ЗМСТАС „ЗА НАС“

Почитувани, минатиот четврток се одржа првиот симпозиум на Друштвото на медицински сестри за геријатриско-палијативна грижа при ЗМСТАС „ЗА НАС“ на тема „Нови перспективи во геријатријата и палијативата“.

Прочитај повеќе

РАБОТИЛНИЦА НА СЗО: ПЛАНИРАЊЕ И УПРАВУВАЊЕ СО ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ ВО ЗДРАВСТВОТО

На тема „Планирање и управување на човечки ресурси во здравството“ и овој пат фокусот на оваа работилница бешее изнаоѓање на системски решенија за подобрување, планирање и управување со здравствениот кадар.

Прочитај повеќе

​ОТВОРЕНА ПОСТОЈАНА ПОСТАВКА ЗА ПРВАТА МАКЕДОНСКА МЕДИЦИНСКА СЕСТРА ВЛАХЧЕВА

Имено, уште минатата година, на денот на промовирањето на Друштвото за историјатот на сестринството при ЗМСТАС „ЗА НАС“, беше направена и првата изложба во чест на Славјанка Влахчева, со поддршка на нејзиното семејство. Настанот беше одржан во кино салата на ЈЗУ ГОБ „8ми Септември“ пред многуброен аудиториум.

Прочитај повеќе