Вести од Настани

ПОДДРШКА НА ПОДОБРУВАЊЕ НА КОНТИНУИТЕТОТ НА ГРИЖАТА ЗА ХИПЕРТЕНЗИЈА И ДИЈАБЕТЕС, ПРОЕКТ НА СВЕТСКАТА БАНКА ВО НАШАТА ЗЕМЈА

Светска банка во Северна Македонија организираше презентацијата на извештајот „Поддршка на подобрувања на континуитетот на грижата за хипертензија и дијабетес во Северна Македонија “ на која учествуваше и Унијата на ЗМСТАС предводена од здружението „За нас“.

Прочитај повеќе

ЈАКНЕЊЕ НА АКТИВНОСТИТЕ ПРОТИВ ТРГОВИЈАТА СО ЛУЃЕ ВО НАШАТА ЗЕМЈА, ПРОЕКТ НА ЕУ И СОВЕТОТ НА ЕВРОПА

Почитувани членови ве известуваме дека Унијата на ЗМСТАС предводена од здружението „За нас“ учествуваше на проектот на Европската Унија и Советот на Европа на тема „Јакнење на активностите против трговијата со луѓе во С.Македонија“.

Прочитај повеќе

„СВЕТСКИ ДЕН БЕЗ ТУТУН“ ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО

Почитувани членови ве известуваме дека Унијата на ЗМСТАС предводена од здружението „За нас“ беше поканета од Министерството за здравство да учествува на презентација на студиите на тема „Употреба и откажување од тутунот во С.Македонија“.

Прочитај повеќе