ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА ВТОРИОТ СИМПОЗИУМ НА ДРУШТВОТО НА КАРДИОЛОШКИ СЕСТРИ

Почитувани членови и соработници, Друштвото на кардиолошки медицински сестри при ЗМСТАС „ЗА НАС“ ве повикува да бидете дел од вториот Кардиолошки Симпозиум на медицински сестри на тема: ,,НОВИ ПРОФЕСИОНАЛНИ ПЕРСПЕКТИВИ ВО КАРДИОЛОГИЈАТА,,, кој ќе се одржи на 22.02.2024 година во општинската сала во Велес.

Прочитај повеќе

НАЈАВЕНА Е ВТОРАТА ТРИБИНА ВО СКОПЈЕ

Почитувани, по успешната прва трибина на тема „ОТВОРЕНО СО СЕСТРИНСТВОТО ЗА СЕСТРИНСКАТА ДЕЈНОСТ“ Унијата на ЗМСТАС предводена од Здружението на медицински сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сестри „ЗА НАС“ ве информира дека ВТОРАТА ТРИБИНА ќе се одржи во среда (24.01.2024 година) во кино салата на ЈЗУ ГОБ „8ми Септември“ во Скопје, со поче

Прочитај повеќе

ПРВА ТРИБИНА: ОТВОРЕНО СО СЕСТРИНСТВОТО ЗА СЕСТРИНСКАТА ДЕЈНОСТ

Почитувани, ве известуваме дека минатата недела, на 18.01.2024 година се одржа првата трибина на тема „Отворено со сестринството за сестринската дејност“, како најава за работните состаноци со Министерството за здравство и Светската Здравствена Организација за Законот за сестринска дејност.

Прочитај повеќе