ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА ПРВИОТ СИМПОЗИУМ НА ДРУШТВОТО НА МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ ЗА ГЕРИЈАТРИСКО - ПАЛИЈАТИВНА ГРИЖА ПРИ „ЗМСТАС - ЗА НАС“

Апстрактите на тема „НОВИ ПЕРСПЕКТИВИ ВО ГЕРИЈАТРИЈАТА И ПАЛИЈАТИВАТА„ ќе може да ги испраќате на електронската адреса zdrgerpalsestri@gmail.com најдоцна до 10ти мај 2024 год.

Прочитај повеќе

СЕ ОДРЖА ПРВИОТ СИМПОЗИУМ НА ДРУШТВОТО НА ОФТАЛМОЛОШКИ СЕСТРИ ПРИ ЗМСТАС „ЗА НАС“

Почитувани вчера се одржа првиот симпозиум на Друштвото на офталмолошки сестри при ЗМСТАС „ЗА НАС“ на тема „Нови перспективи во офталмологијата“. Настанот се одржа во Скопје, хотел „Континентал“ во присуство на голем број медицински сестри и техничари, соработници и добронамерници.

Прочитај повеќе

ДЕНЕС: ПРВ СИМПОЗИУМ НА ДРУШТВО НА ОФТАЛМОЛОШКИ СЕСТРИ

Почитувани членови ве потсетуваме дека денес со почеток од 14 часот ќе се одржи првиот симпозиум на Друштвото на офтaлмолошки сестри. Настанот ќе се одржи во хотел „Континентал“ - Скопје

Прочитај повеќе

БЛАГОДАРНИЦА ЗА УНИЈАТА НА ЗМСТАС И ЗМСТАС „ЗА НАС“ НА ПРОСЛАВАТА ОД 25 ГОДИНИ ЈУБИЛЕЈ НА ЗМЛКЦ

Долгогодишната соработка и меѓусебна поддршка со Унијата на ЗМСТАС предводена од здружението „ЗА НАС“ резултираше со благодарница во име на големиот придонес кон сестринската професија и сплотување на сите сродни здруженија.

Прочитај повеќе

21ви Март: Светски ден на лицата со Даунов синдром

Светскиот ден на лицата со Даунов синдром традиционално се одбележува на 21 март. Годинава овој ден е фокусиран на пристапот заснован на човековите права кон попреченоста – право да се третираат праведно, да имаат исти можности и слобода да направат сопствен избор.

Прочитај повеќе