Вести што го содржат тагот ЗА НАС

СВЕТСКИ ДЕН НА ЛИЦАТА СО ДАУНОВ СИНДРОМ

Македонија е многу назад во нудењето сервиси и можности за лицата со даунов синдром, додека во другите држави завршуваат универзитети, редовно се вработени и нивниот живот е функционален и самостоен. Се уште постои голема потреба од системски решенија. Се уште нема податоци за бројот на лица со даунов синдром. Целта на овие кампањи е да се докаже к

Прочитај повеќе

ДА СЕ БИДЕ ПОЗИТИВЕН НА ВИРУСОТ НЕ ТРЕБА ДА БИДЕ ТАБУ ТЕМА: ПОДДРШКА ЗА СЕСТРА АНИФЕ ОД ДЕБАР!

Најлошо од се е да се криете од ова! Впрочем, со криење може сериозно да станете ,,можен убиец, криминалец”, па затоа повикувам луѓето да не се срамат, да кажуваат и со тоа да помогнат за што е можно побрзо закрепнување од оваа модерна чума – за ,,Фокус” раскажува Валмир, кој дозволи да ги објавиме фотографиите од неговото семејство, со цел да ја п

Прочитај повеќе

ПРЕПОРАКА ОД СЗО ЗА ЗАШТИТА ОД КОРОНА ВИРУСОТ

Почитувани членови Светската здравствена организација веќе и официјално излезе со превентивните мерки кои секој граѓанин треба да ги применува со цел заштита од корона вирусот.

Прочитај повеќе