Популарни вести

СВЕТСКИ ДЕН НА БУБРЕГОТ: „Да се надминат непознавањата за да се зачува функцијата на бубрезите“

Унијата на ЗМСТАС предводена од здружението „ЗА НАС“ апелира да се зголеми свесноста за значењето на нашите бубрези за нашето севкупно здравје и да се намали честотата и последиците од болестите на бубрезите и поврзаните здравствени проблеми на светско ниво.

Прочитај повеќе

УНИЈАТА НА ЗМСТАС БАРА ДОДЕВА ЈАВНО ДА СЕ ИЗВИНИ ЗА ИЗЈАВИТЕ ВО КОИ ГО ВАЛКА УГЛЕДОТ НА НАШАТА ПРОФЕСИЈА

Ние досега немаме слушнато за сличен случај, во кој јавното влијание се користи за деструктивни цели наспроти поддршката која ни е потребна во еден ваков турбулентен период.

Прочитај повеќе

Македонскиот медицински персонал е емоционално исцрпен, „прегорен” од работа и со ниско просечно ниво на задоволство од работата.

Македонскиот медицински персонал е емоционално исцрпен, „прегорен” од работа и со ниско просечно ниво на задоволство од работата.

Прочитај повеќе