Популарни вести

ВТОРО СОБРАНИЕ НА БАМС: Избрани и надополнети раководни тела од нашето здружение

Почитувани членови ве известуваме дека нашето здружение ,,ЗМСТАС-ЗА НАС" после официјалното зачленување во Меѓународната асоцијација ,,БАМС“ од 21ви до 23ти Април 2023г. учествуваше на второто Собрание на Асоцијацијата кое се одржна на Златибор во Р.Србија.

Прочитај повеќе

Министерство за образование: По реакцијата на ЗМСТАС - ЗА НАС профилот на гинеколошка медицинска сестра (акушерка) ќе се изучува и на Македонски јазик

Во текот на минатата недела Здружението ЗМСТАС „ЗА НАС" реагираше на претстојните конкурси за уписи во средните медицински училишта поради немање на паралелка за профилот гинеколошка медицинска сестра (акушерск) на Македонски наставен јазик.

Прочитај повеќе

СЕ ОДРЖА ПРВИОТ СТРУЧЕН СИМПОЗИУМ НА ДРУШТВОТО НА СЕСТРИ - ИНСТРУМЕНТАРКИ ВО НАШАТА ЗЕМЈА

Почитувани членови ве известуваме дека во текот на вчерашниот ден се одржа Првиот Симпозиум на Друштвото на медицински сестри - инструментарки при Здружението „ЗА НАС“.

Прочитај повеќе