Популарни вести

ПОКАНА ЗА УЧЕСТВО НА ПРВИОТ СИМПОЗИУМ НА ДРУШТВОТО НА МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ ЗА ПРИМАРНА ЗАШТИТА ПРИ ЗМСТАС „ЗА НАС“

Почитувани ве информираме за формирањето на Друштвото на медицински сестри за примарна заштита при ЗМСТАС „ЗА НАС“ кој својот ПРВ СИМПОЗИУМ ќе го одржи на 21ви март 2024 година во Прилеп.

Прочитај повеќе

НАЈАВЕНА Е ТРЕТАТА ТРИБИНА ВО ТЕТОВО

Почитувани, по успешните први две трибини во Битола и Скопје на тема „ОТВОРЕНО СО СЕСТРИНСТВОТО ЗА СЕСТРИНСКАТА ДЕЈНОСТ“ Унијата на ЗМСТАС предводена од ЗМСТАС „ЗА НАС“ ве информира дека ТРЕТАТА ТРИБИНА ќе се одржи во ПЕТОК (09.02.2024 година) во амфитеатарот на ВМШ - Клиничка Болница, Тетово.

Прочитај повеќе

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА ВТОРИОТ СИМПОЗИУМ НА ДРУШТВОТО НА КАРДИОЛОШКИ СЕСТРИ

Почитувани членови и соработници, Друштвото на кардиолошки медицински сестри при ЗМСТАС „ЗА НАС“ ве повикува да бидете дел од вториот Кардиолошки Симпозиум на медицински сестри на тема: ,,НОВИ ПРОФЕСИОНАЛНИ ПЕРСПЕКТИВИ ВО КАРДИОЛОГИЈАТА,,, кој ќе се одржи на 22.02.2024 година во општинската сала во Велес.

Прочитај повеќе