Популарни вести

Гордана Бешлиовска: Здравствениот систем пред пензија

Во вчерашното интервју за ТВ Алфа сестра Гордана Бешлиовска, претседател на Унијата на ЗМСТАС предводена од здружението „ЗА НАС“ зборува за македонското здравство кое оди во пензија. Системот веќе се соочува со недостаток на кадар, проблем кој само ќе се влошува со целокупниот здравствен систем.

Прочитај повеќе

ВТОРО СОБРАНИЕ НА БАМС: Избрани и надополнети раководни тела од нашето здружение

Почитувани членови ве известуваме дека нашето здружение ,,ЗМСТАС-ЗА НАС" после официјалното зачленување во Меѓународната асоцијација ,,БАМС“ од 21ви до 23ти Април 2023г. учествуваше на второто Собрание на Асоцијацијата кое се одржна на Златибор во Р.Србија.

Прочитај повеќе

Министерство за образование: По реакцијата на ЗМСТАС - ЗА НАС профилот на гинеколошка медицинска сестра (акушерка) ќе се изучува и на Македонски јазик

Во текот на минатата недела Здружението ЗМСТАС „ЗА НАС" реагираше на претстојните конкурси за уписи во средните медицински училишта поради немање на паралелка за профилот гинеколошка медицинска сестра (акушерск) на Македонски наставен јазик.

Прочитај повеќе