Вести од Настани

ИНФО: РЕГИСТРАЦИЈА И СМЕСТУВАЊЕ НА ВТОРИОТ КОНГРЕС СО МЕЃУНАРОДНО УЧЕСТВО

Пристигнувањето и регистрацијата за Конгресот ќе се одвива од 15 до 17 часот на 13ти октомври (петок) во хотелот „Дрим“.Почетокот на отворањето на Конгресот ќе започне во 18 часот, а при регистрацијата ќе добиете пакет материјали за Конгресот како и ваучер за свечената вечера.

Прочитај повеќе

СООДНОСОТ НА КОЕФИЦИЕНТИТЕ СО ЛЕКАРИТЕ МОРА ДА БИДЕ 1:2 СОГЛАСНО ЗАКОНСКАТА РАМКА: Покачувањето на платите не го решава и регулирањето на соодносот, туку мора да се направи соодветна измена на коефициентите и зголемување на групите кај медицинските сестри

Медицинските сестри во колективните договори се опфатени во малку групи, и на тој начин не се платени по одговорностите како што и заслужуваат!

Прочитај повеќе

ПРОДОЛЖЕН Е РОКОТ ЗА АПЛИЦИРАЊЕ НА АПСТРАКТ ЗА УЧЕСТВО НА ПРЕТСТОЈНИОТ КОНГРЕС

Почитувани членови поради зголемен интерес, а на барање на голем дел од здравствените и образовни институции во нашата земја Извршниот одбор на ЗМСТАС „ЗА НАС“ донесе одлука да го продолжи рокот за поднесување апстракт до 20 јули 2023 година.

Прочитај повеќе