Вести од Настани

ЗМСТАС „ЗА НАС“ ВО ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА: ДЕНЕС БЕА ПОДЕЛЕНИ НАД 200 ОБРОЦИ ЗА СОЦИЈАЛНО ЗАГРОЗЕНИТЕ И БЕЗДОМНИТЕ ЛИЦА ВО РЕОНОТ НА ГРАД СКОПЈЕ

Ова е уштен еден момент каде сакаме да ја истакнеме хуманата страна на нашата професија, особено во еден ваков период кога се во тек големите велигденски празници и празнувањето на светскиот ден на медицинската сестра. Нека биде ова пример и поттик за секој поединец или поголема организација, кои се во можност да придонесат кон градењето на поголем

Прочитај повеќе

ПРЕДЛОЗИТЕ ЗА ЗАКОН И КОМОРА КОНЕЧНО ВО СТРАТЕШКИТЕ ПРЕДИЗБОРНИ ПРОГРАМИ: СОСТАНОК СО КОМИСИЈАТА ЗА ЗДРАВСТВО НА ВМРО-ДПМНЕ

Ве информираме дека во текот на вчерашниот ден бевме дел од состанокот на здравствената комисија на ВМРО, каде имавме можност да ги истакнеме сите наши заложби и за прв пат да добиеме ветување за Закон и Комора.

Прочитај повеќе

ЗАПОЧНАА АКТИВНОСТИТЕ ВО ОДНОС НА МЕЃУНАРОДНАТА НЕДЕЛА НА СЕСТРИНСТВОТО

Почитувани членови, ве информираме дека во понеделникот на 29ти април и официјално започнавме со активностите поврзани во името на Меѓународната недела на сестринството.

Прочитај повеќе