Вести од Настани

ЗМСТАС „ЗА НАС“ ДОБИТНИК НА ПЛАКЕТА ЗА ОСОБЕН ПРИДОНЕС ЗА РАЗВОЈ И ДЕЛОВНА СОРАБОТКА НА ЧЕСТВУВАЊЕТО НА 65 ГОДИНИ ЈУБИЛЕЈ НА JЗУ Специјализирана болница за геријатриска и палијативна медицина “13 Ноември”

Здружението на медицински сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сестри „ЗА НАС“ оваа година беше добитник на плакета за особен придонес за развој и деловна соработка.

Прочитај повеќе

СЕСТРИТЕ НИЗ ИСТОРИЈАТА И СЕСТРИНСТВОТО ВО СЕГАШНОСТА – ЗА ПОДОБРА ИДНИНА

Настанот ќе се одржи на 16-ти ноември, со почеток oд 14 часот,во големата кино сала на ЈЗУ ГОБ „8-ми Септември“ во Скопје.

Прочитај повеќе

СЕСТРА ЕЛИЗАБЕТА НАСТЕСКА Е ДОБИТНИК НА НАГРАДАТА „3-ТИ НОЕМВРИ“

На Свечена седница на Советот на Општина Прилеп, по повод „3-ти Ноември“, Денот на ослободувањето на Прилеп во НУЦК „Марко Цепенков“ на свечен начин беа доделени 3-то ноемвриските признанија и награди на поединци, асоцијации и компании кои дале свој придонес во општественото живеење и развој на Прилеп.

Прочитај повеќе