Вести од Новости

ДЕНОВИ НА ЕДУКАЦИЈА - ЛОЗНИЦА 2023

Овој собир го организираше Балканското здружение на медицински сестри, каде учествуваа и повеќе од 30 предавачи од различни области во медицината.

Прочитај повеќе

ПРОМОЦИЈА НА ДРУШТВОТО ЗА ИСТОРИЈАТА НА СЕСТРИНСТВОТО ВО НАШАТА ЗЕМЈА

Во текот на вчерашниот ден беше одржана свечена церемонија на тема „Сестрите низ историјата и сестринството во сегашноста за подобра иднина“. Домаќин на овој настан беше ЈЗУ ГОБ „8ми Септември“ од каде што и започна со работа здружението „ЗА НАС“.

Прочитај повеќе

ПРВАТА НАУЧНА БАЛКАНСКА КОНФЕРЕНЦИЈА: „РАЗВОЈОТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО НА СЕСТРИНСКАТА ПРОФЕСИЈА НА БАЛКАНОТ“

Во периодот од 02.11 до 05.11.2023 година се одржа Првата научна Балканска конференција на тема: „Развојот на образованието на сестринската професија на Балканот“, во Лозница - Тршич.

Прочитај повеќе