Вести од Интервјуа

СЕКОЈ ДЕН НАЛИКУВА ЕДЕН НА ДРУГ, НО НЕ ГИ ЗАБОРАВАМЕ НАСМЕВКИТЕ ДУРИ И ПОД МАСКИ

Унијата на ЗМСТАС предводена од здружението „ЗА НАС“ денеска поразговара со Софија Стојкоска, медицински лабораториски техничар кој веќе 10 години е дел од ЈЗУ ГОБ „8ми Септември“ во Скопје, и е директно вклучена во дијагностицирањето и лекувањето на заболените од корона вирусот.

Прочитај повеќе

ПРОМОЦИЈА НА ЗМСТАС - ЗА НАС

На 12-ти мај во големата кино сала на ЈЗУ ГОБ „8-ми Септември“ се случи централната манифестација на која присуствуваа голем број на сестринства од целата република, како и голем број на лекари, професори, членови на МПЦ и Католичката црква, преставници од Министерството за одбрана и МВР, Советот на град Скопје, Црвен Крст, преставници од медиумите

Прочитај повеќе

ЗАВРШИ СЕДМИОТ НАЦИОНАЛЕН КОНГРЕС ВО СРБИЈА: ИСТОРИЈАТ НА СЕСТРИНСТВОТО
28.9.2023
Изминатиот викенд, во периодот од 21ви до 23ти септември 2023 година се одржа седмиот национален Конгрес со меѓународно учество во Република Србија. Настанот се одржа во Белград во организација на Здружението на медицински сестри и техничари „Сестринство“.
Види детали