Вести што го содржат тагот ЗА НАС

КАКОВ СРАМ, КАКВА ЛАГА: „МОРА ДА СЕ ЗАЧЛЕНИТЕ ЗА 100 ДЕНАРИ“

Вашите многубројни јавувања и реакции по повод состаноците на кои сте повикувани без соодветно објаснета причина и со нецелосно дефинирана цел, а на кое се бара ваше присуство, ги разгледавме, анализиравме сериозно и ги оценивме како големо непочитување на целата наша фела и професија.

Прочитај повеќе

„ЛИНЕАРНО ЗГОЛЕМУВАЊЕ ЗА СИТЕ ЗДРАВСТВЕНИ РАБОТНИЦИ„ - Унија на здруженија предводени од ЗМСТАС - ЗА НАС

Медицинските сестри бараат линеарно зголемување на платите на сите здравствени работници во спротивно се заканија со работна непослушност. Бараат наместо 10 проценти платите да им се накачат за 15% на сите вработени во здравството бидејќи вака велат се п

Прочитај повеќе