Вести што го содржат тагот ЗА НАС

ГОДИШНО СОБРАНИЕ ЗА 2019ТА ГОДИНА

Почитувани членови Ве известуваме дека кон крајот на месец јануари се одржа годишното собрание на Унијата на ЗМСТАС предводени од Здружението на медицински сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сестри „За нас“ каде беа презентирани и дискутирани настаните и активностите од изминатата 2019та година.

Прочитај повеќе

2020ТА Е ГОДИНА НА СЕСТРИНСТВОТО

За прв пат во историјата, светот ќе се обедини во одбележување на придобивките што медицинските сестри ги носат на здравјето на глобалното население. Светската здравствена организација (СЗО) ја прогласи 2020 година за Година на сестринството, во чест на 200та годишницата од раѓањето на Флоренс Најтингејл.

Прочитај повеќе

СТЕВО ПЕНДАРОВСКИ: МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ СЕ ОСНОВАТА НА СЕКОЈА ЗДРАВСТВЕНА УСТАНОВА

Почитувани членови, денес во канцеларијата на претседателот на Република Северна Македонија се одржа средба на Унијата на здруженија предводени од ЗМСТАС - ЗА НАС.

Прочитај повеќе