Популарни вести

УНИЈАТА ОДЛИКУВАНА СО ПОСЛАНИЕ „МАЈКА ТЕРЕЗА“ ЗА ХУМАНИ ВРЕДНОСТИ

Граѓанската асоцијација „Скопјанката Мајка Тереза“ ја одликува Унијата на ЗМСТАС предводена од Здружението на медицински сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сестри „За нас“ со послание за хумани вредности подарени за човековата среќа.

Прочитај повеќе

ДЕНЕС: ГОЛЕМ РАБОТНИЧКИ ПРОТЕСТ НА ССМ

Протестот ќе започне пред зградата на ССМ, а учесниците ќе се движат кон Собранието на Република Северна Македонија, а потоа и кон седиштето на Организацијата на работодавачи на Македонија и Стопанската комора на Македонија каде што ќе бидат упатени барањата од протестот.

Прочитај повеќе

3 Декември – Меѓународен ден на лицата со посебни потреби

Унијата на ЗМСТАС предводена од здружението на медицински сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сестри „ЗА НАС“ се приклучува кон чествувањето на 3 декември кој се одбележува како Меѓународен ден на лицата со посебни потреби.

Прочитај повеќе