Популарни вести

ДЕНЕС: ПРВ СИМПОЗИУМ НА ДРУШТВО НА ОФТАЛМОЛОШКИ СЕСТРИ

Почитувани членови ве потсетуваме дека денес со почеток од 14 часот ќе се одржи првиот симпозиум на Друштвото на офтaлмолошки сестри. Настанот ќе се одржи во хотел „Континентал“ - Скопје

Прочитај повеќе

СЕ ОДРЖА ПРВИОТ СИМПОЗИУМ НА ДРУШТВОТО НА МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ ЗА ПРИМАРНА ЗАШТИТА

Почитувани, ве известуваме дека вчера се одржа Првиот симпозиум на Друштвото на медицински сестри за примарна заштита на тема: Право време за движење напред: Нови професионални перспективи, во организација на Унијата на ЗМСТАС предводена од ЗМСТАС „ЗА НАС“.

Прочитај повеќе

21ви Март: Светски ден на лицата со Даунов синдром

Светскиот ден на лицата со Даунов синдром традиционално се одбележува на 21 март. Годинава овој ден е фокусиран на пристапот заснован на човековите права кон попреченоста – право да се третираат праведно, да имаат исти можности и слобода да направат сопствен избор.

Прочитај повеќе