Популарни вести

Актуелно

ПРОГРАМА: ВТОР СИМПОЗИУМ НА ДРУШТВОТО НА КАРДИОЛОШКИ СЕСТРИ ПРИ ЗМСТАС „ЗА НАС“

Почитувани, во името на Унијата на ЗМСТАС предводена од ЗМСТАС „ЗА НАС“ со задоволство ве покануваме да присуствувате на ВТОРИОТ СИМПОЗИУМ НА КАРДИОЛОШКИ СЕСТРИ, кој ќе се одржи на 22.02.2024 година (четврток) во Големата општинска сала во Велес, со почеток од 14 часот.

Прочитај повеќе

СЕ ОДРЖА ТРЕТАТА ТРИБИНА ВО ТЕТОВО: ОТВОРЕНО СО СЕСТРИНСТВОТО ЗА СЕСТРИНСКАТА ДЕЈНОСТ

​Трибината со свој поздравен говор официјално ја отвори Проф. д-р Невзат Елези, Декан на Факултетот за медицински науки во Тетово при што порача успешно работење на Унијата и поскоро стапување на Законот.

Прочитај повеќе

ПОКАНА ЗА УЧЕСТВО НА ПРВИОТ СИМПОЗИУМ НА ДРУШТВОТО НА МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ ЗА ПРИМАРНА ЗАШТИТА ПРИ ЗМСТАС „ЗА НАС“

Почитувани ве информираме за формирањето на Друштвото на медицински сестри за примарна заштита при ЗМСТАС „ЗА НАС“ кој својот ПРВ СИМПОЗИУМ ќе го одржи на 21ви март 2024 година во Прилеп.

Прочитај повеќе