Вести од Новости

ЗАПОЧНУВА ОДРЖУВАЊЕТО НА ТРИБИНИТЕ ЗА ЗАКОНОТ ЗА СЕСТРИНСКА ДЕЈНОСТ

Почитувани, Унијата на ЗМСТАС предводена од Здружението на медицински сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сестри „ЗА НАС“ во соработка со Високата медицинска школа во Битола, ве информира дека започнува да се одржуваат трибините со панел дискусии за Законот за сестринска дејност.

Прочитај повеќе

СРЕЌНА И УСПЕШНА НОВА 2024 ГОДИНА

СРЕЌНА И УСПЕШНА НОВА ГОДИНА

Прочитај повеќе

ПОДДРШКА ОД ВЕРСКИТЕ ЗАЕДНИЦИ ЗА ФОРМИРАЊЕТО НА ХУМАНОТО ДРУШТВО ЗА ПОМОШ НА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ

Токму овој период на празнувања и потребата од разменување на љубов, солидарност и поддршка здружението сметаше дека е најсоодветен за формирање на друштво кое во преден план ќе ги стави активностите за поддршка на медицинските сестри.

Прочитај повеќе