Вести од Новости

УНИЈАТА СО ПОДДРШКА ЗА МАКЕДОНСКОТО ЗДРУЖЕНИЕ ЗА ГЕРИЈАТРИСКА МЕДИЦИНА: ДОЛГОТРАЈНА НЕГА НА ПОСТАРИТЕ ПАЦИЕНТИ – ПРЕДИЗВИЦИ ВО ДРЖАВИТЕ СО ГЕРИЈАТРИСКА МЕДИЦИНА ВО РАЗВОЈ

Унијата на ЗМСТАС предводена од Здружението на медицински сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сестри „ЗА НАС“ минатата недела даде поддршка и учествуваше на настанот посветен на палијативната нега, на тема „Долготрајна нега на постарите пациенти – предизвици во државите со геријатриска медицина во развој“.

Прочитај повеќе

ЗАВРШИ И ПОСЛЕДНАТА ТРИБИНА ЗА ЗАКОНОТ ЗА СЕСТРИНСКА ДЕЈНОСТ ВО СТРУМИЦА

По успешната обиколка во Битола, Скопје и Тетово, и трибината во Струмица заврши како многу успешна, со голема посетеност, голем интерес и плодни дискусии со сестринството од целиот источен регион во нашата земја. На настанот присуствуваа сестри од сите здравствени институции од Струмица, Радовиш, Штип, но и од Скопје и околните градови...

Прочитај повеќе

ПОСЛЕДНА ЧЕТВРТА ТРИБИНА ВО СТРУМИЦА: „ОТВОРЕНО СО СЕСТРИНСТВОТО ЗА СЕСТРИНСКАТА ДЕЈНОСТ“

Почитувани, ве известуваме дека утре, 16.02.2024 год. (петок) ќе се одржи последната, четврта трибина на тема „ОТВОРЕНО СО СЕСТРИНСТВОТО ЗА СЕСТРИНСКАТА ДЕЈНОСТ“ која Унијата на ЗМСТАС предводена од Здружението на медицински сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сестри „ЗА НАС“ ја иницираше со цел јавна расправа околу Законот за сестринска де

Прочитај повеќе