Вести од Новости

РАБОТНА ПОСЕТА ВО СЛОВЕНИЈА: Прогрес на едукација на медицински сестри и акушерки и воспоставување на систем за признавање на стручни квалификации во Република Северна Македонија (2024-2025)

Почитувани ве известуваме дека деновиве Унијата на ЗМСТАС предводена од Здружението „ЗА НАС“ е дел од работилницата во Љубљана.

Прочитај повеќе

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА ТРЕТИОТ MEЃУНАРОДЕН КОНГРЕС

Третиот Конгрес на медицинските сестри ќе се одржи во периодот од 4ти до 6ти октомври 2024 година, во хотел Дрим - Струга, С. Македонија.

Прочитај повеќе

ПРИЛЕП: ДОНАЦИСКИ БАЗАР „СЕСТРИТЕ ЗА СЕСТРИТЕ“

Почитувани, Унијата на ЗМСТАС предводена од Здружението „ЗА НАС“ ве поканува да присуствувате на донацискиот базар „Сестрите за сестрите“ кој ќе се одржи на 1 јуни 2024 година во 12 часот кај Градскиот саат во Прилеп.

Прочитај повеќе