Вести од месец Јули, 2024

Актуелно

РЕАКЦИЈА НА ТВРДЕЊАТА ЗА НЕСТРУЧНО ОДНЕСУВАЊЕ НА МЕДИЦИНСКА СЕСТРА СО НОВОРОДЕНЧЕ НА ДЕТСКАТА КЛИНИКА

Во нашата земја во моментов работат околу 9200 медицински сестри. Оваа хумана фела одговорно и пожртвувано работи во јавниот здравствен систем и не заслужува да се фрла дамка на сестринската професија поради недокажани инциденти.

Прочитај повеќе

СОСТАНОК НА УПРАВНИОТ ОДБОР НА БАЛКАНСКАТА АСОЦИЈАЦИЈА НА МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ (БАМС)

Изминатиов викенд се одржа состанок на Управниот одбор на Балканската Асоцијација на Медицински Сестри (БАМС) во Лозница.

Прочитај повеќе

ЗМСТАС „ЗА НАС“ ДЕЛ ОД ГЕНЕРАЛНОТО СОБРАНИЕ НА ЕСНО

Собранието се одржа on-line каде меѓу сите членови беше и нашиот претставник, сестра Гордана Бешлиовска која во своето излагање ги истакна тековните активности на Унијата и здружението.

Прочитај повеќе