Вести од месец Септември, 2023

ЗАВРШИ СЕДМИОТ НАЦИОНАЛЕН КОНГРЕС ВО СРБИЈА: ИСТОРИЈАТ НА СЕСТРИНСТВОТО

Изминатиот викенд, во периодот од 21ви до 23ти септември 2023 година се одржа седмиот национален Конгрес со меѓународно учество во Република Србија. Настанот се одржа во Белград во организација на Здружението на медицински сестри и техничари „Сестринство“.

Прочитај повеќе

ИНФО: ОРГАНИЗИРАН ПРЕВОЗ ЗА ВТОРИОТ КОНГРЕС СО МЕЃУНАРОДНО УЧЕСТВО

Почитувани членови, бидејќи во тек е регистрацијата за учество на вториот меѓународен Конгрес, кој во организација на Унијата на ЗМСТАС предводена од Здружението на медицински сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сестри „ЗА НАС“ ќе се одржи во периодот од 13ти до 15ти октомври 2023 година во хотел „Дрим“, Струга, ве информираме дека ќе биде о

Прочитај повеќе

ДЕВЕТТИ ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН КОНГРЕС НА ЗДРУЖЕНИЕТО „ПУЛС“ ВО БиХ: ПРОФЕСИЈАТА ЗДРАВСТВЕНИ РАБОТНИЦИ БИЛА И ОСТАНУВА МНОГУ ПОВЕЌЕ ОД СОЦИЈАЛЕН СТАТУС

Почитувани членови, ве известуваме дека изминатиов викенд делегација од нашето здружение предводена од претседателот м-р Гордана Бешлиовска, членови на извршниот одбор и координатори на Унијата на ЗМСТАС предводена од здружението „ЗА НАС“ учествуваа на деветиот Конгрес на медицински сестри во организација на здружението „Пулс“ од Босна и Херцеговин

Прочитај повеќе