СРЕДБА СО МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ ОД СПЕЦИЈАЛИЗИРАНАТА БОЛНИЦА ПО ГИНЕКОЛОГИЈА И АКУШЕРСТВО „Д-Р ОРГАНЏИСКИ“ ОД ШТИП

Оваа посета е само дел од континуираните настани од овој тип која Унијата редовно ги реализира, а се во насока на меѓусебни соработки, проекти и едукација.

Прочитај повеќе

ОДБЕЛЕЖАН ЈУБИЛЕЈОТ ПО ПОВОД 35 ГОДИШНИНАТА ОД ПОСТОЕЊЕТО НА ВИСОКАТА МЕДИЦИНСКА ШКОЛА - БИТОЛА

Здружението на медицински сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сестри „ЗА НАС“ беше добитник на една од благодарниците во име на добрата соработка и промоција и допринос кон сестринската професија во нашата земја.

Прочитај повеќе

КОНЕЧНО НА ДНЕВЕН РЕД ЕДЕН ОД МНОГУТЕ ПРОБЛЕМИ СО КОИ СЕ СООЧУВААТ МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ

Почитувани, по изјавите на министерот за здравство кој истакна дека конечно ќе предложи промена на статусот „договор на дело“ на следната седница на владата, Здружението на медицински сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сестри „ЗА НАС“ кој е гласот кој со години, откако е воведен статусот „договор на дело“, апелира дека не е потребна само пр

Прочитај повеќе