ИНФО: РЕГИСТРАЦИЈА И СМЕСТУВАЊЕ НА ВТОРИОТ КОНГРЕС СО МЕЃУНАРОДНО УЧЕСТВО

Пристигнувањето и регистрацијата за Конгресот ќе се одвива од 15 до 17 часот на 13ти октомври (петок) во хотелот „Дрим“.Почетокот на отворањето на Конгресот ќе започне во 18 часот, а при регистрацијата ќе добиете пакет материјали за Конгресот како и ваучер за свечената вечера.

Прочитај повеќе

СООДНОСОТ НА КОЕФИЦИЕНТИТЕ СО ЛЕКАРИТЕ МОРА ДА БИДЕ 1:2 СОГЛАСНО ЗАКОНСКАТА РАМКА: Покачувањето на платите не го решава и регулирањето на соодносот, туку мора да се направи соодветна измена на коефициентите и зголемување на групите кај медицинските сестри

Медицинските сестри во колективните договори се опфатени во малку групи, и на тој начин не се платени по одговорностите како што и заслужуваат!

Прочитај повеќе

60 ГОДИНИ ПО КАТАСТРОФАЛНИОТ ЗЕМЈОТРЕС ВО СКОПЈЕ: ПОЧИТ КОН МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ ЗА НИВНАТА УЛОГА ВО СПАСУВАЊЕТО НА ПОВРЕДЕНИТЕ

Унијата на ЗМСТАС предводена од здружението „За нас“ оддава огромна почит кон медицинските сестри за нивната улога во спасувањето на повредените и поттикнувајќи надеж за живот по катастрофалниот земјотрес.

Прочитај повеќе