Вести што го содржат тагот унија

УНИЈАТА СО ПОДДРШКА ЗА СЕСТРА ВЕАПОСКА

Апелираме до надлежните овој случај да го решат што поскоро, пред се во име на хуманоста, но и во име на здравствените работници, односно медицинските сестри кои се незаменлива алка во здравствениот систем.

Прочитај повеќе

ПО ПРАВНО ТОЛКУВАЊЕ РЕГИСТРАЦИЈАТА Е НЕЗАДОЛЖИТЕЛНА!

Регистрација за која треба да се изложите на финансиски трошоци за нотарски услуги и административна такса се непотребни затоа што податоците кои се бараат за регистрацијата ги поседува Институтот за јавно здравје, од каде може комората да ги превземе. Регистрирање на лиценци не може да се спроведе, бидејќи ние мед. сестри, акушерки и стоматолошки

Прочитај повеќе