Вести што го содржат тагот ЗА НАС

2020ТА Е ГОДИНА НА СЕСТРИНСТВОТО

За прв пат во историјата, светот ќе се обедини во одбележување на придобивките што медицинските сестри ги носат на здравјето на глобалното население. Светската здравствена организација (СЗО) ја прогласи 2020 година за Година на сестринството, во чест на 200та годишницата од раѓањето на Флоренс Најтингејл.

Прочитај повеќе

СТЕВО ПЕНДАРОВСКИ: МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ СЕ ОСНОВАТА НА СЕКОЈА ЗДРАВСТВЕНА УСТАНОВА

Почитувани членови, денес во канцеларијата на претседателот на Република Северна Македонија се одржа средба на Унијата на здруженија предводени од ЗМСТАС - ЗА НАС.

Прочитај повеќе

КАКОВ СРАМ, КАКВА ЛАГА: „МОРА ДА СЕ ЗАЧЛЕНИТЕ ЗА 100 ДЕНАРИ“

Вашите многубројни јавувања и реакции по повод состаноците на кои сте повикувани без соодветно објаснета причина и со нецелосно дефинирана цел, а на кое се бара ваше присуство, ги разгледавме, анализиравме сериозно и ги оценивме како големо непочитување на целата наша фела и професија.

Прочитај повеќе