Вести од месец Септември, 2020

БЕЗБЕДНИ ЗДРАВСТВЕНИ РАБОТНИЦИ, БЕЗБЕДНИ ПАЦИЕНТИ

Оваа година Светската здравствена организација акцентот го става и на безбедноста на здравствените работници, под мотото „Безбедни здравствени работници, безбедни пациенти“.

Прочитај повеќе

ЧЕСТ И ДОСТИГНУВАЊЕ Е ДА СЕ БИДЕ МЕДИЦИНСКА СЕСТРА

Во контекст на Сеќавањето за жртвите во нападите на 11ти септември, Американската амбасада во нашата земја сподели и кратка изјава од нашата колешка, Суза Кочовска, главна медицинска сестра во Институтот за белодробни заболувања кај децата Козле.

Прочитај повеќе

АМЕРИКАНСКАТА АМБАСАДА СО НАСТАН ВО ЧЕСТ НА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ

По повод Денот на сеќавање - 11ти септември, Американската амбасада во нашата земја соопшти дека денешниот настан ќе го посвети на медицинските сестри.

Прочитај повеќе