Вести од месец Maj, 2020

ПОЧИТУВАНА НАША ФЛОРЕНС НАЈТИНГЕЈЛ...

Почитувани членови ви го презентираме "писмото" до Флоренс Најтингејл, подготвено од нашата колешка Елизабета Настеска. Текстот е првично објавен на официјалната страна на Светската Здравствена Организација: Letter for Florence Nightingale.

Прочитај повеќе

ДЕН НА АКУШЕРКИТЕ: ДЕНЕС ЗАПОЧНУВА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА МЕЃУНАРОДНАТА НЕДЕЛА НА СЕСTРИНСТВОТО

Почитувани добронамерници, денеска започнува одбележувањето на Меѓународната недела на сестринството. Од денес, 5-ти Мај - ДЕНОТ НА АКУШЕРКИТЕ, па се до 12-ти мај – ДЕНОТ НА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ, оддаваме почит на сестринството за хуманоста и за севкупниот придонес во општеството.

Прочитај повеќе

МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА ТРУДОТ: ДА СЕ БОРИМЕ ЗА НАШИТЕ ПРАВА!

Унијата на ЗМСТАС предводена од здружението „За нас“ ви го честита 1ви мај, денот на трудот.

Прочитај повеќе