Вести од месец Maj, 2020

ДА СЕ ГРИЖИМЕ ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ

Денеска е последниот ден од одбележувањето на Светската недела за подигнување на свесноста за ментално здравје (18-22 мај). Токму затоа Универзитетската клиника за психијатрија ја потенцираат важноста за унапредување на менталното здравје, посебно во време на актуелната пандемија со Ковид-19.

Прочитај повеќе

ЦВЕЌЕ НА ХУМАНОСТА ЗА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ

„Воодушевени сме од прекрасната слика во димензија од 101 метар со 200 цвеќиња во чест на Флоренс Најтингел, прва медицинска сестра, родена пред 200 години, која симболично се спушти до дворот пред зградата каде што живее Цветин.“

Прочитај повеќе

12:00 - СВЕЧЕНА ON-LINE АКАДЕМИЈА ПОСВЕТЕНА НА МЕЃУНАРОДНАТА НЕДЕЛА НА СЕСТРИНСТВОТО

„Годинава поради мерките за заштита на јавното здравје не сме во можност да го одбележиме настанот како и секоја година, но затоа во сопствена продукција реализиравме кратка емисија преку која сакаме да ја искажеме нашата почит кон сестринската професија.“ - велат од извршниот одбор на здружението.

Прочитај повеќе