Вести од месец Април, 2020

ДАЛИ ЗНАЕТЕ ШТО Е ПАД НА ЗДРАВСТВЕНИОТ СИСТЕМ?

Почитувани граѓани, пациенти... дали знаете што е пад на здравствениот систем и зошто здравствените работници ве замолуваат да останете дома? Зошто е навистина важно да бидеме одговорни кон зачувувањето на јавното здравје?

Прочитај повеќе

МЕЃУНАРОДЕН ДЕН ЗА ПОДДРШКА НА ЛИЦАТА СО АУТИЗАМ

Секоја година на 2 април се организираат настани и активности кои целат да ја подигнат свеста на јавноста за аутизмот, да информираат за важноста на раната дијагноза и на раната интервенција и да помогнат во собирањето средства за потпомагање на лицата со аутизам.

Прочитај повеќе

ВИ БЛАГОДАРИМЕ! НАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е ПРЕДУСЛОВ ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ.

Унијата на ЗМСТАС предводени од здружението „За нас“ сака јавно да им се заблагодари на сите граѓани кои ја потпомагаат иницијативата за донација и изработка на заштитна опрема водејќи се единствено по својата хуманост.

Прочитај повеќе