Вести од месец Април, 2020

ДЕН НА ЗДРАВЈЕТО: ОД НАС ЗА НАС!

Во овие несекојдневни моменти кога хуманоста, несебичноста и пожртвуваноста на медицинскиот персонал е на највисоко ниво сакаме да изразиме огромна благодарност до персоналот на Инфективните клиники во Скопје, Куманово, Дебар... и секаде каде медицинските сестри се во првите борбени редови против корона вирусот.

Прочитај повеќе

СЕСТРИНСТВОТО НИ ПОМАГА ДА ЖИВЕЕМЕ ВО ПОСРЕЌЕН И ПОЗДРАВ СВЕТ

Во овие сериозни и одговорни времиња на борбата со Covid 19 пандемијата, во која здравствените работници ја имаат клучната улога, со посебен респект го одбележуваме Светскиот ден на здравјето - 7 април 2020 посветен на медицинските сестри и акушерки.

Прочитај повеќе

ВО ПРЕСРЕТ НА ДЕНОТ НА ЗДРАВЈЕТО: НЕГУВАЈЌИ ГО СВЕТОТ КОН ЗДРАВЈЕ

„Од круцијална важност е да му покажеме на светот кои се медицинските сестри и што прават. Да се осигураме дека владите инвестираат во овој витален ресурс.“ - изјавува СЗО.

Прочитај повеќе