Вести од месец Октомври, 2020

МНТ ВО ЧЕСТ НА БЕЛИТЕ МАНТИЛИ

Претставата „Говорна мана“ ќе се одржи на 14 октомври во 20 часот и за таа цел оставете ги белите мантили и уживајте во актерската игра.

Прочитај повеќе

ШТО НЕ Е ЈАСНО: НЕЗАДОВОЛСТВОТО КАЈ МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ СЕ ЗГОЛЕМУВА

Гордана Бешлиоска од здружение на медицински лица „За нас“ во вечерашното гостување во емисијата „Што не е јасно“ на ТВ Алфа вели незадоволството кај медицинските сестри се зголемува бидејќи нивната професија е нерегулирана и токму поради тоа бараат донесување на закон за регулирање на процесијата медицинска сестра.

Прочитај повеќе