Вести од Новости

СИМПОЗИУМ НА ЗДРУЖЕНИЕТО НА МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ ОД РЕПУБЛИКА СРПСКА

Почитувани членови ве известуваме дека Унијата на ЗМСТАС предводена од здружението „За нас“ учествуваше на 21от Симпозиум на Здружението на медицински сестри, техничари и акушерки од Република Српска.

Прочитај повеќе

ЕДУКАТИВЕН НАСТАН: ДЕЗИНФЕКЦИЈА И СТЕРИЛИЗАЦИЈА ВО СТОМАТОЛОГИЈАТА

Центарот за кариера на Стоматолошкиот факултет – Скопје во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј'' во Скопје во соработка со Асоцијацијата за дезинфекција и стерилизација на Република Македонија - DSAM, во просториите на Факултетот, одржа едукативен настан под тема „ДЕЗИНФЕКЦИЈА И СТЕРИЛИЗАЦИЈА ВО СТОМАТОЛОГИЈАТА“.

Прочитај повеќе

РАБОТИЛНИЦА: “ХИВ – БИОМЕДИЦИНСКА ПРЕВЕНЦИЈА И ПРОФИЛАКСА ЗА ЗДРАВСТВЕНИ РАБОТНИЦИ И ЕДНАКВИОТ ТРЕТМАН НА ПАЦИЕНТИТЕ СО ХИВ“

Почитувани членови ве известуваме дека Унијата на ЗМСТАС предводена од здружението „За нас“ учествуваше на работилницата со тема “ХИВ – биомедицинска превенција и профилакса за здравствени работници и еднаквиот третман на пациентите со ХИВ“ оранизирана од страна на Универзитетска клиника за пластична и реконструктивна хирургија, Универзитетска клин

Прочитај повеќе