Вести од Новости

ИНФО: РЕГИСТРАЦИЈА И СМЕСТУВАЊЕ НА ТРЕТИОТ КОНГРЕС СО МЕЃУНАРОДНО УЧЕСТВО

Пристигнувањето и регистрацијата за Конгресотќе се одвива од 14 до 17 часот на 4ти октомври (петок)во хотелот „Дрим“ - Струга.

Прочитај повеќе

ДОНЕСЕНА ОДЛУКА ЗА ДОНИРАЊЕ НА СРЕДСТВАТА СОБРАНИ ОД ХУМАНИТАРНИТЕ АКЦИИ „СЕСТРИТЕ ЗА СЕСТРИТЕ“

Почитувано членови, Унијата на ЗМСТАС предводена од Здружението на медицински сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сетсри „ЗА НАС“ денес донесе одлука собраните средства од хуманитарните акции „Сестрите за сестрите“ да бидат донирани за лекување на медицинската сестра Сибил Северџан Омерова која се лекува од малигна дијагноза и Војдан Бојан С

Прочитај повеќе

РАБОТНА ПОСЕТА ВО СЛОВЕНИЈА: Прогрес на едукација на медицински сестри и акушерки и воспоставување на систем за признавање на стручни квалификации во Република Северна Македонија (2024-2025)

Почитувани ве известуваме дека деновиве Унијата на ЗМСТАС предводена од Здружението „ЗА НАС“ е дел од работилницата во Љубљана.

Прочитај повеќе