ДА БИДЕМЕ ЕДИНСТВЕНИ ВО ПРОФЕСИЈАТА: НЕ Е ВАЖНО КОГО СИ ПОБЕДИЛ, ТУКУ КОГО СИ ЗАШТИТИЛ!

Почитувани членови, проследете го интервјуто на сестра Гордана Бешлиовска, претседател на здружението „За нас“ и Унијата на ЗМСТАС за тековните активности во однос на покачувањето на коефициентите на медицинските сестри.


 
Универзален подарок за сите се медицинските сестри... но, се надевам дека еден ден ќе сфатиме дека не треба да сме марионети во служба на секој систем. Уморени, заборавени, само бројки броени и така цел работен век, се до пензија. Никогаш не вреднувани како што заслужуваме! И на крај, правата сила не се мери во тоа кого си победил - туку кого си заштитил!! Затоа почитувајте се меѓу себе, и да бидеме единствени во име на професијата.