СТЕВО ПЕНДАРОВСКИ: МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ СЕ ОСНОВАТА НА СЕКОЈА ЗДРАВСТВЕНА УСТАНОВА

Почитувани членови, денес во канцеларијата на претседателот на Република Северна Македонија се одржа средба на Унијата на здруженија предводени од ЗМСТАС - ЗА НАС.

Средбата беше иницирана од страна на Извршниот одбор на Унијата, кој после сите реакции во врска со актуелната тема околу нерамномерното покачување на платите, и објавувањето за постоење на нетранспарентно официјализирана комора смета дека токму претседателот е лицето кое може да помогне во проблематиките со кои сестринството се соочува последниве години.

Денеска се сретнав со претставници од здружение на медицински сестри, техничари и акушерки на Македонија. Тие се основата на секоја здравствена установа во државата. Ме запознаа со нивните активности, како и со предизвиците со кои се соочуваат во нивната работа.“ - беше објавено на официјалната страна на претседателот. 

Подготвил:
Даниел Стојмановски
Лице за oдноси со јавноста и комуникација со медиуми
media@zanas.mk