Денес: ИО на унијата на здруженија со официјален став по објавата за покачување на платите

Почитувани членови по големиот број пристигнати реакции од вас, а во врска со вчерашната објава од договорот на Синдикатот и Министерството за здравство за зголемувањето на платата на медицинскиот персонал во 2020та година, Ве известуваме дека во текот на денешниот ден Претседателството на Унијата на здруженија ќе одржи состанок, по што ќе го соопштиме и нашиот официјален став, кој ќе го брани достоинството на нашата професија.

Со почит, Унијата на здруженија

Поврзани вести