ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА ВТОРИОТ MEЃУНАРОДЕН КОНГРЕС

За да учествувате со тема на Конгресот, потребно е да ни испратите апстракт од истата до 250 зборови на нашата електронска адреса (aplikacija@zanas.mk) заедно со уредно пополнетата Апликација, најдоцна до 20ти јуни 2023 година.

Прочитај повеќе

ПРОМОЦИЈА НА „НЕПРЕДВИДЛИВИОТ ПРОТИВНИК“ ВО СКЛОП НА НЕДЕЛАТА НА СЕСТРИНСТВОТО

Таа беше во првите борбени редови за време на пандемијата предизвикана од ковид вирусот и поттикната од храброста и хуманоста која ја краси оваа професија реши да издаде дело во кое го опишува токму тој период.

Прочитај повеќе

ДОДЕЛЕНИ ПРИЗНАНИЈА ЗА НАЈХУМАНИ МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ | НЕДЕЛА НА СЕСТРИНСТВОТО 2023

Традиционално, по шести пат Унијата на ЗМСТАС предводени од Здружението на медицински сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сестри ЗМСТАС - ЗА НАС на 12ти мај ја организираше Свечената академија во чест на Меѓународната недела на сестринството.

Прочитај повеќе

СВЕЧЕНА АКАДЕМИЈА: 12 МАЈ 2023 | Дом на АРМ, Скопје

Почитувани членови, соработници и добронамерници... Ве покануваме да бидете дел од Свечената академија, која во чест на Меѓународната недела на сестринската професија.

Прочитај повеќе

Гордана Бешлиовска: Здравствениот систем пред пензија

Во вчерашното интервју за ТВ Алфа сестра Гордана Бешлиовска, претседател на Унијата на ЗМСТАС предводена од здружението „ЗА НАС“ зборува за македонското здравство кое оди во пензија. Системот веќе се соочува со недостаток на кадар, проблем кој само ќе се влошува со целокупниот здравствен систем.

Прочитај повеќе