МНТ ВО ЧЕСТ НА БЕЛИТЕ МАНТИЛИ

Претставата „Говорна мана“ ќе се одржи на 14 октомври во 20 часот и за таа цел оставете ги белите мантили и уживајте во актерската игра.

Прочитај повеќе

ДОНАЦИЈА: КОЗМЕТИЧКИ ПАКЕТИ ЗА ХЕРОИТЕ ОД ЈЗУ ГОБ „8МИ СЕПТЕМВРИ“

По многубројните компании кои се огласија на нашиот повик за помош на медицинските сестри кои се вклучени во борбата против пандемијата предизвикана од корона вирусот ни се приклучи и компанијата ДМ која донираше козметички пакети за ковид центарот во ЈЗУ ГОБ „8ми Септември“.

Прочитај повеќе

​ОД НАС ЗА НАС: МЕСЕЧНАТА ЧЛЕНАРИНА ЈА ДОНИРАМЕ ЗА КАМПАЊАТА ЗА ПОМОШ НА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ КОИ СЕ БОРАТ ПРОТИВ ПАНДЕМИЈАТА

Се надеваме дека со овој мал симболичен допринос, од нас за нас, ќе успееме да помогнеме во одредени сегменти и да обезбедиме барем дел од неопходните суплементи за медицинските сестри.

Прочитај повеќе

ГОСТИВАР: ПРИСТИГНАА ДОНАЦИИ И ЗА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ ВО ЈЗУ ОБ „ФЕРИД МУРАД“

Уште еднаш искажуваме голема благодарност до сите компании кои се и кои ќе бидат дел од нашата кампања. Акцијата на Унијата на ЗМСТАС се покажа како одличен потег и се надеваме дека донациите навистина ќе ни помогнат на сите, бидејќи грижата за јавното здравје е одговорност на сите и секој допринос е добредојден.

Прочитај повеќе

УНИЈАТА СО РЕАКЦИЈА ДО СИНДИКАТОТ

Нашата реакција е директно насочена кон синдикатот кој не застапува и бараме јавно да ги образложи објавените износи, врз основа на кој колективен договор се истите добиени? Незадоволството кај сестринската професија е големо и бараме точност на податоците.

Прочитај повеќе