ПРИЛЕП: НАСТАН ВО ЧЕСТ НА МЕЃУНАРОДНАТА НЕДЕЛА НА СЕСТРИНСТВОТО

Координативните тела на Унијата на ЗМСТАС и денеска организираа прослава во чест на меѓународната недела на сестринството, овој пат во Прилеп.

Прочитај повеќе

ПРВА СРЕДБА СО МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО, БЕКИМ САЛИУ

Почитувани членови, Ве известуваме дека Унијата на ЗМСТАС предводена од Здружението на медицински сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сестри “ЗА НАС“ денеска имаа средба и со министерот за здравство, г-динот Беким Салиу.

Прочитај повеќе

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ СТЕВО ПЕНДАРОВСКИ СО ПОДДРШКА ЗА УНИЈАТА НА ЗМСТАС И ЧЕСТИТКИ ЗА МЕЃУНАРОДНАТА НЕДЕЛА НА СЕСТРИНСТВОТО

Почитувани членови, Ве известуваме дека во текот на денешниот ден претставниците на Унијата на ЗМСТАС предводена од Здружението на медицински сестри, тхеничари, акушерки и стоматолошки сестри “ЗА НАС“ имаа средба со претседателот на нашата земја, г-динот Стево Пендаровски.

Прочитај повеќе

5 МАЈ - ДЕН НА АКУШЕРКИТЕ: ЗАПОЧНА МЕЃУНАРОДНАТА НЕДЕЛА НА СЕСТРИНСТВОТО

Како и секоја година, традиционално, чествувањето на Меѓународната недела на сестринството започнува на 5ти мај - Денот на акушерките. Оваа година големиот настан посветен на акушерките беше организиран од страна на ПЗУ “Плодност“ во Битола каде присуствуваа голем дел од членството од целата земја.

Прочитај повеќе

УНИЈАТА СТАНА ЧЛЕНКА НА БАЛКАНСКАТА АСОЦИЈАЦИЈА НА МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ

Почитувани членови, Ве известуваме дека овој викенд се оддржа првата конференција на Балканската асоцијација на медицински сестри во Белград, Р. Србија.

Прочитај повеќе